Vi elsker alle sammen tyggegummi

Det er skønt at tygge tyggegummi, og det er vi rigtig mange, der synes. Mange mennesker tygger det for at få en god, frisk smag i munden i løbet af dagen, når de ikke lige har adgang til tandpasta og tandbørste, for der er mange typer tyggegummi, der har smag af pebermynte eller spearmint, som giver en frisk ånde, så man ikke behøver bekymre sig om dårlig ånde efter frokosten.

Nogle tyggegummityper har endda en god effekt i forhold til tandhygiejnen, så de faktisk er med til at rense tænderne, hvilket mange sætter pris på. På den måde får man både renere tænder og en friskere ånde på én gang.

Det sukkerfri tyggegummi indeholder grundlæggende tre ting; nemlig gummibase, sødestoffer og smagsstoffer. Det er gummibasen, der gør, at tyggegummiet er blødt og elastisk, og at det bliver ved med rart at tygge på.

God smag i munden med tyggegummi

Uanset om du er til tyggegummikugler, sukkerfri spearmint eller bobletyggegummi, så findes der tyggegummi i så mange former og farver og smagsvarianter, at der helt sikkert er noget for enhver smag.

Du kan få tyggegummi med kirsebærsmag, tuttifrutti, pebermynte eller lakrids, og hvis man er vant til at tygge tyggegummi, kan man næsten blive helt afhængig, fordi det også er lidt hyggeligt at have noget, der smager rart, i munden.

tyggegummi

Som nævnt er der mange, der tygger det for at få en god smag i munden og for at have en frisk ånde. Men der er jo også mange, som prøver at undgå at fylde sig med slik og chokolade og andre kalorieholdige ting og sager, og her er tyggegummi et super godt alternativ. Med tyggegummi kan man putte noget i munden, der smager godt, og det kan være sødt, surt eller med lakridssmag, som man nu foretrækker, uden at man får den mængde kalorier, som det søde og sure slik eller lakridsen ville have givet.

Tyggegummi kan ligefrem forebygge sygdom

Rigtig mange danskere elsker at tygge tyggegummi, men hvad er det egentlig? Det er, som navnet jo siger, lavet af gummi. Det er ofte overfladebehandlet med sirup, og der er også ofte tilsat forskellige former for farver og smag. Gummimassen tilsættes med noget emulgator eller en form for blødningsmiddel for at holde den blød, så den kan tygges længe.

Der er meget godt at sige om tyggegummi, og nu er der endda forskere, som har fundet ud af, at det har en god virkning på små børn i forhold til at forebygge mellemørebetændelse. Om vinteren er små børn med ørepine blandt de hyppigste gæster hos lægen, og det viser sig nu, at mange af lægebesøgene kunne undgås, lige som man kan slippe for at give sine børn penicillin, hvis de tygger tyggegummi med sødestoffet xylitol.

En undersøgelse viser, at børns risiko for mellemørebetændelse falder med helt op til 40 procent blandt børn i tre til fem årsalderen, hvis de  tygger to stykker tyggegummi op mod fem gange om dagen i ti til 15 minutter. Det kunne for eksempel være efter hvert måltid.